PNUEB

آنچه در مورد آزمون فراگیر ارشد دانشگاه پیام نور باید بدانید

1400/11/28
1181
1
بهتر است متقاضیان آزمون فراگیر ارشد پیام نور پیش از ثبت نام در آزمون، اطلاعاتی را در مورد آن بدانند.
PnuebNews:

سیاست کلی نظام در دهه شصت و در حوزه خانواده، برپایه فرزندآوری بود. رشد موالید کشور بدون در نظر گرفتن زیرساختها و امکانات مورد نیاز باعث شد تا با بزرگتر شدن متولدین این دهه و ورود آنها به اجتماع، مشکلات کم کم خودنمایی کند.

عدم وجود مدارس کافی سبب ایجاد مدارس غیردولتی شد. تعداد کم دانشگاه ها سبب شد تا همه علاقه مندان تحصیل با وجود داشتن شایستگی، نتوانند وارد دانشگاه شوند و از همین رو موسسات و دانشگاه های غیرانتفاعی و نیمه دولتی گسترش پیدا کرد.

بتدریج تعداد دانشجویان مقطع کارشناسی کمتر شد و از طرفی تعداد بیشتری از فارغ التحصیلان لیسانس، تقاضای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر را داشتند. لازم بود که به این نیاز جامعه هم بنحوی پاسخ داده شود تا تعداد بیشتری از علاقه مندان بتوانند در مقاطع بالاتر تحصیل کنند.

اینجا بود که سیستم آموزشی کشور از دانشگاه پیام نور کمک گرفت.

پیام نور یکی از دانشگاه های نیمه دولتی کشور است که در اوایل دهه هفتاد و به منظور عدالت آموزشی در کشور ایجاد شد. هدف از توسعه این دانشگاه، دسترسی بیشتر جوانان به تحصیلات آکادمیک بود و در این راه موفق عمل کرد.

با توسعه زیرساختهای مقطع ارشد در دانشگاه پیام نور، وزارت علوم تصمیم گرفت با برگزاری آزمونی مجزا، از بین داوطلبان و علاقه مندان تحصیل در مقطع ارشد پیام نور پذیرش نماید. آزمونی مجزا از کنکور سراسری ارشد و با این توضیح که پذیرفته شدگان فقط می توانند در مقطع ارشد پیام نور ادامه تحصیل بدهند.

این اتفاق صورت گرفت و آزمون فراگیر کارشناسی ارشد پیام نور برگزار شد.

آزمون فراگیر کم کم تبدیل به دری شد که جوانان را به آرزوی تحصیل در مقطع ارشد می رساند. طراحی راحت تر سوالات، پذیرش بیشتر دانشجویان، ارائه معافیت تحصیلی به سربازان و ... سبب شد تا این آزمون جایگاه خود را پیدا کرده و پرطرفدار شود.

این آزمون برگزار میشد تا اینکه در سال 1399 وزارت علوم تصمیم گرفت برای افزایش کیفیت پذیرش در مقطع ارشد و مقابله با موسسات سودجو که با استفاده از نیاز جوانان از آنها مبالغ گاها بالایی را طلب می کردند، آزمون فراگیر ارشد را لغو نماید و تمام پذیرش را در آزمون سراسری متمرکز نماید.

در مرداد سال 99 این خبر منتشر شد و سبب شد تا بسیاری از جوانان و علاقه مندان به تحصیل در مقطع ارشد سردرگم شده و بلاتکلیف و متاثر از این تصمیم منتظر برگزاری آزمون شوند.

به هرحال و با حمایت مسئولین دانشگاه پیام نور آزمون فراگیر ارشد پیام نور در سال 99 برگزار شد، ولی اعلام شد که این سال آخرین سال برگزاری آزمون بوده و دیگر آزمون فراگیر ارشد پیام نور برگزار نمی شود.

در سال 1400 و با تغییر دولت در ایران، وزارت علوم و بالطبع روسای دانشگاه های کشور تغییر کردند. ریاست جدید دانشگاه پیام نور با توجه به نیاز جوانان، تمام سعی خود را نمود تا موافقت سازمان سنجش و وزارت علوم را برای برگزاری آزمون ارشد فراگیر جلب نماید.

اخبار ضد و نقیض از برگزاری آزمون در سایتها و خبرگزاری های مختلف منتشر شد. برخی تلاشهای ریاست جدید پیام نور را بی نتیجه خوانده و بطور قطع خبر از عدم برگزاری آزمون می دادند. برخی نیز با توجه به روزنه های امید، داوطلبان را به مطالعه فرا می خواندند و از آنها می خواستند که خود را برای برگزاری آزمون آماده کنند.

تا بهمن 1400 خبری از برگزاری آزمون نبود و کم کم همه به این نتیجه رسیدند که دیگر آزمون ارشد فراگیری در کار نخواهد بود. تا اینکه خبری در شبکه های اجتماعی پیچید. مدیر جدید روابط عمومی دانشگاه پیام نور در پستی اینستاگرامی اعلام کرد که با برگزاری آزمون فراگیر ارشد پیام نور موافقت شده و ان شاالله این آزمون بزودی برگزار می شود.

با اعلام این خبر، متقاضیان مقطع ارشد نفس راحتی کشیدند و با خیالی آسوده تر به سراغ مطالعه دروس خود رفتند. ولی همچنان به دلیل بی اطلاعی از زمان دقیق ثبت نام و برگزاری آزمون، ذهن آنان بطور کامل آزاد نشده و نگرانی دارند.

شنیده ها حاکی از این است که در اسفند ماه زمان ثبت نام و برگزاری آزمون ارشد پیام نور به طور دقیق مشخص خواهد شد و برگزاری این آزمون حتمی است.

حال که برگزاری آزمون تقریبا قطعی شده، لازم است که داوطلبان شرکت در کنکور ارشد فراگیر نسبت به این آزمون اطلاعاتی را در اختیار داشته باشند. دانستن این اطلاعات کمک بسیاری خواهد بود تا آنها بتوانند با یک تصمیم درست در آزمون شرکت کنند. در ادامه با ما همراه باشید تا در مورد آزمون ارشد فراگیر اطلاعات بیشتری را کسب کنید.

آنچه در مورد آزمون فراگیر ارشد دانشگاه پیام نور باید بدانید

1- تمامی مقدمات و برگزاری آزمون فراگیر ارشد پیام نور، توسط سازمان سنجش کشور انجام می شود. ثبت نام در آزمون، دریافت دفترچه راهنما، دریافت کارت ورود به جلسه آزمون، اعلام نتایج و ... همگی توسط سایت سنجش به نشانی Sanjesh.org انجام می شود.

2- دروس و منابع هر رشته آزمون فراگیر، در دفترچه راهنمای ثبت نام اعلام می شود. این دروس و منابع دقیقا همانهایی است که در دانشگاه پیام نور تدریس می شود.

3- در آزمون فراگیر ارشد محدودیتی برای رشته فارغ التحصیلی مقطع کارشناسی وجود ندارد. یعنی متقاضیان با هر رشته کارشناسی می توانند رشته ارشد خود را انتخاب کنند. البته برای رشته های معماری و گرایش های آن لازم است که متقاضیان مدرک کارشناسی مرتبط داشته باشند.

4- در آزمون فراگیر ارشد، داوطلب در مرحله ثبت نام رشته محل خود را انتخاب می نماید. سپس براساس نمرات کسب شده آزمون مشخص می شود که قبول شده یا مردود شده است.

5- برای قبولی در آزمون فراگیر، دانشجو باید در هر درس حد نصاب نمره را کسب نماید. معمولا نمره 14 به بالا نمره خوبی می تواند باشد.

6- دروس آزمون ارشد، دروس ترم اول همان رشته ای است که می خواهید پذیرش شوید. مثلا شما می خواهید در رشته مدیریت اجرایی در مقطع ارشد پیام نور پذیرش شوید. آزمون فراگیر شما براساس دروس ترم اول همان رشته در خود دانشگاه است. به عبارتی شما ترم اول را در دانشگاه گذرانده اید و باید در یک روز امتحانات تمامی دروس خود را بدهید که می شود همان آزمون فراگیر ارشد پیام نور.

7- بعد از قبولی دانشجو در آزمون فراگیر و ثبت نام در دانشگاه پیام نور، عملا وی از ترم دوم مشغول به تحصیل می شود. ترم اول که همان دوره دانش پذیری می باشد رو وی با آزمون فراگیر گذرانده است. نمرات دروس هم همان نمراتی است که دانشجو در آزمون فراگیر کسب کرده است.

8- بعد از قبولی دانشجو در آزمون فراگیر ارشد پیام نور، و در هنگام ثبت نام  شهریه دوره دانشپذیری هم از او گرفته می شود. شهریه دوره دانش پذیری تقریبا نصف شهریه ترمی اوست. برای مثال اگر شهریه ترمی دانشجو حدود سه میلیون شود، تنها در همان ترم اول از او حدود 4 میلیون و نیم گرفته می شود.

موارد یاد شده تنها تعدادی از توضیحات آزمون ارشد پیام نور است که بتدریج تکمیل خواهد شد. پس با ما همراه باشید و این صفحه را حتما دنبال کنید.

شما عزیزان چنانچه سوالی دارید می توانید از طریق بخش ارسال نظر در پایین همین خبر و یا ادمین کانال تلگرام با ما در ارتباط باشید.

ادمین کانال تلگرام:

beroozchannel@


امتیاز دهید
0
0 رای

فروشگاه کتاب دیجیتالی کتابچین


کتابچین یک اپلیکیشن کتابخوان است که امکان مطالعه ی هزاران کتاب الکترونیک و صوتی را در هر زمان و مکان فراهم می کند.
در کتابچین شما می توانید نسخه الکترونیک کتابها را با یک سوم قیمت چاپی آنها خریداری نمایید . همچنین کتابهای رایگان زیادی نیز در دسترس شما خواهد بود که به راحتی می توانید دانلود و مطالعه کنید.


اپلیکیشن کتابچین در تمامی گوشی ها (اندروید و آی او اس) و همچنین کامپیوتر و لپ تاپ قابل اجراست.


دانلود کتابچین

ارسال نظر

  1. با سلام میخواستم ببینم ثبت نام در دوره فراگیر از طریق سایت faragirnet چه تاثیری در روند آزمون و غیره دارد و اینکه فرقی بین کسی که دوره فراگیر رو ثبت نام کرده با کسی که نکرده و هر دو آزمون فراگیر رو دادن وجود دارد یا خیر ؟

    • 1401/9/2

      سلام و وقت بخیر.
      سایتی که فرمودین تنها برگزار کننده دوره های مقدماتی و آمادگی آزمون فراگیر هست. با ثبت نام در این موسسه هیچ تضمینی در قبولی شما ایجاد نمی شود، ولی خب با ارائه کتب و جزوات مختلف به شما کمک خواهند کرد تا با امادگی بیشتری برای ازمون فراگیر شرکت کنید. دقت داشته باشید که روند ثبت نام ازمون فراگیر تنها و تنها از طریق سایت سنجش به نشانی sanjesh.org صورت می گیرد.