PNUEB

آنچه که دانشجویان ورودی 1401 پیام نور در مورد دانشگاه باید بدانند

1401/6/12
9019
8
با توجه به گستردگی دانشگاه پیام نور و وجود قوانین و امکانات مختلف، لازم است که این موارد بخوبی ....
PnuebNews:

دانشگاه پیام نور به عنوان بزرگترین دانشگاه سراسری و دولتی کشور، با بیش از 300 هزار دانشجو و دویست واحد فعال، هرساله میزبان تعداد زیادی از علاقه مندان به ادامه تحصیل است.

شرایط قبولی راحت تر و ظرفیت بالا، وجود واحد دانشگاهی در شهرهای کوچک، شهریه کمتر نسبت به سایر دانشگاه های پولی، امکان و خدمات رفاهی برای دانشجویان، عدم الزام شرکت در کلاسها و ... از جمله موضوعاتی است که سبب شده دانشگاه پیام نور در اولویت انتخاب متقاضیان مقاطع مختلف قرار بگیرد.

بتدریج نتایج آزمون های سراسری مختلف در حال اعلام شدن است و دانشجویان جدید آماده ثبت نام و حضور در دانشگاه ها می شوند.

دانشگاه پیام نور نیز آماده استقبال از دانشجویان مقاطع مختلف است. این دانشگاه از چندین مسیر عمومی و حتی انحصاری نسبت به جذب دانشجو اقدام می کند. برای مثال از طریق آزمون سراسری کارشناسی و کارشناسی ارشد، آزمون فراگیر ارشد پیام نور، پذیرش بدون کنکور مقطع کارشناسی و آزمون سراسری دکتری.

با توجه به گستردگی دانشگاه پیام نور و وجود قوانین و امکانات مختلف، لازم دانستیم که اطلاعاتی را در مورد این دانشگاه در اختیار دانشجویان جدیدالورود قرار دهیم، ان شاالله که مفید واقع شود. پس حتما تا به انتها همراه ما باشید.

قوانین و مقررات کلی دانشگاه پیام نور

1- سامانه گلستان پیام نور: دانشگاه پیام نور برای امور دانشجویی از قبیل ثبت نام و انتخاب واحد و کلا هرچیزی که مربوط به دانشجو می شود، سامانه ای دارد به نام سامانه گلستان پیام نور.

این سامانه با آدرس reg.pnu.ac.ir در دسترس دانشجویان است و از همان ابتدای ورود تا روز اخر فارغ التحصیلی همراه دانشجوست و تمامی کارها از طریق همین سامانه انجام می شود. دانشجو برای ثبت نام اولیه از طریق این سامانه اقدام می نماید و انتخاب واحد، پرداخت شهریه، درخواست مهمان، درخواست مرخصی، مشاهده نمرات، برنامه کلاسی، درخواست اخذ درس معرفی به استاد و ... همه در سامانه گلستان انجام می شود.

2- پرداخت شهریه: دانشگاه پیام نور دو شهریه ثابت و متغیر دارد. شهریه ثابت که برای مقاطع مختلف مشخص است و یک میزان ثابت برای هر مقطع است. شهریه متغیر هم براساس میزان سختی و یا فعالیت عملی برای هر واحد درسی مشخص می شود. مجموع اینها بعلاوه میزانی برای بیمه و امور فرهنگی، شهریه دانشجو را شامل می شود.

دانشگاه پیام نور شهریه ثابت را برای انتخاب واحد الزامی می داند. یعنی دانشجو تا شهریه ثابت را پرداخت نکند، امکان انتخاب واحد نخواهد داشت. ولی برای شهریه متغیر تا ده روز پیش از امتحانات پایان ترم مهلت می دهد. اگر دانشجویی شهریه خود را تسویه نکند، امکان دریافت کارت ورود به جلسه امتحانات را نخواهد داشت و در نتیجه نمی تواند به جلسه امتحان برود. البته اگر دانشجویی درخواست مهمان اضطراری یا تعیین محل آزمون داشته باشد، تا یک ماه پیش از امتحانات باید شهریه خود را پرداخت کرده باشد.

3- سنوات تحصیلی در دانشگاه پیام نور: سنوات تحصیلی مجاز برای بانوان و پسرانی که مشکل معافیت سربازی ندارند، برای مقطع کارشناسی 10 سال و برای مقطع ارشد 5 سال می باشد. ولی اگر دانشجوی پسر مشمول سربازی باشد، برای مقطع کارشناسی 5 سال و برای ارشد 2 سال و نیم زمان دارد. اگر در این مهلت نتواند درسش را تمام کند، چنانچه شرایطش را دارا باشد، می تواند برای کارشناسی از یکسال سنوات ارفاقی و برای ارشد یک ترم سنوات ارفاقی دریافت نماید.

4- مرخصی در پیام نور: مرخصی در دانشگاه پیام نور تا دو ترم با احتساب در سنوات امکان پذیر است. علاوه براین بانوان نیز می توانند دو ترم مرخصی زایمان دریافت نمایند.

5- مهمانی در دانشگاه پیام نور: دانشگاه پیام نور را می توان یکی از بهترین دانشگاه ها در مورد پذیرش درخواست های مهمانی دانست. در این دانشگاه سه نوع مهمانی وجود دارد. مهمان دائم، مهمان موقت و مهمان اضطراری یا تعیین محل آزمون.

در مهمان دائم دانشجو درخواست می دهند که برای همیشه به دانشگاهی دیگر منتقل شود و درسش را در انجا به اتمام برساند.

در مهمان موقت دانشجو درخواست می دهد که برای یک ترم به دانشگاه و شهر دیگری برود.

و در مهمان اضطراری دانشجو درخواست می کند که تنها برای امتحانات پایان ترم به دانشگاه دیگری برود.

6- دریافت وام شهریه : دانشگاه پیام نور هم مانند تمامی دانشگاه های پولی، امکان دریافت وام از صندوق رفاه دانشجویی را فراهم می کند. دانشجویان تمامی مقاطع با تکمیل اطلاعات در صندوق رفاه، می توانند درخواست وام دانشجویی داشته باشند.

7- مشروطی در دانشگاه پیام نور: در دانشگاه پیام نور دانشجویان مقطع کارشناسی که معدل ترمشان کمتر از12 و دانشجویان مقطع ارشدی که معدل ترم آنها کمتر از 14 باشد مشروط می شوند.

این مشروطی تنها در تعداد واحد ترم بعد انها محدودیت ایجاد می کند و هیچ تاثیر دیگری ندارد. مشروطی مداوم در چند ترم سبب اخراج دانشجو نمی شود.

8- امتحانات پایان ترم در دانشگاه پیام نور: امتحان میانترم و امتحان پایان ترم دو آزمونی هستند که ملاک نمرات در دانشگاه پیام نور هستند. امتحان میانترم توسط اساتید برگزار شده و امتحان پایان ترم بصورت سراسری و متمرکز توسط سازمان مرکزی پیام نور برگزار می شود. البته آزمون عملی دروس با اساتید خواهد بود.

منظور از سراسری و متمرکز یعنی اینکه در یک روز و یک ساعت تمامی دانشجویانی که درس x را در ترم برداشته اند، در امتحان آن شرکت می کنند. سوالات این آزمون توسط سازمان مرکزی پیام نور طراحی و تصحیح می شود.

9- نحوه نمره دهی در پیام نور: نمرات در دانشگاه پیام نور براساس نمره میانترم و نمره پایانی محاسبه می شود. نمره میانترم هر درس 8 و نمره آزمون پایانی از 12 می باشد. البته اگر درسی واحد عملی داشته باشد، آزمون عملی ان از 20 خواهد بود و با ضرب در واحد با نمره بخش تئوری جمع می شود و در نهایت با تقسیم بر تعداد کل واحد ها نمره نهایی محاسبه می شود.

چنانچه دانشجویی نمره میانترم نداشته باشد، نمره پایانی او در عدد 10 ضرب و سپس بر 6 تقسیم می شود تا نمره نهایی بدست آید.

10- منابع دروس در دانشگاه پیام نور: همانطور که در بالا ذکر شد، امتحانات پایانی بصورت سراسری و متمرکز است. لازمه برگزاری همچین آزمونی آن است که منابع دروس برای تمامی دانشجویان یکسان باشد. از همین جهت در ابتدای هر ترم، دانشگاه لیست منابع دروس هر رشته به تفکیک اعلام می کند.

همچنین لیست دیگری توسط سازمان مرکزی پیام نور منتشر می شود با نام لیست ارائه دروس. در لیست ارائه دروس هر رشته، نام دروسی که دانشجو باید برای فارغ التحصیلی پاس نماید درج شده است. پیشنهاد اخذ درس در هر ترم، پیش نیاز بودن و پس نیاز بودن دروس، لیست دروس اختیاری و ... از جمله مواردی است که در لیست ارائه دروس آمده است.

لیست ارائه دروس و لیست وضعیت منابع دانشگاه پیام نور در ابتدای هر ترم بروزرسانی می شود که باید توسط دانشجو دریافت شود.

11- امکان تغییررشته دانشجویان کارشناسی: دانشجویان کارشناسی پس از گذراندن یک ترم و داشتن حداقل معدل 12 و پاس کردن حداقل 12 واحد می توانند درخواست تغییر رشته بدهند. البته رشته ای که درخواست تغییر به آن را دارند باید در همان دانشگاهی که تحصیل می کنند نیز وجود داشته باشد.

12- معرفی به استاد در دانشگاه پیام نور: چنانچه دانشجوی مقطع کارشناسی تمامی واحدهای درسی خود را پاس کرده باشد و تنها دو درس نظری باقیمانده داشته باشد (دقت کنید که تنها دو درس نظری بدون واحد عملی باقیمانده باشد) می تواند در ابتدای ترم درخواست معرفی به استاد نماید و خارج از ترم تحصیلی با استاد هماهنگی کرده و زودتر امتحان دهد تا فارغ التحصیل شود. امتحان او توسط استاد و در هر تاریخی که هماهنگ شود برگزار خواهد شد.

چنانچه دانشجوی مقطع ارشد تنها یک درس باقیمانده نظری داشته باشد می تواند از امکان معرفی به استاد بهره مند شود.

13- امکان تبدیل پایان نامه به درس در مقطع ارشد: در دانشگاه پیام نور به دو نوع میشود دوره ارشد را گذراند. یا بصورت آموزشی یا بصورت پژوهشی. در شیوه پژوهشی دانشجو برای فارغ التحصیلی باید پایان نامه ارائه دهد. ولی در شیوه آموزشی دانشجو می تواند با گذراندن چند واحد درسی بجای پایان نامه، فارغ التحصیل شود.

دانشگاه پیام نور این امکان را برای دانشجویان ارشد فراهم کرده که با انتخاب خودشان، شیوه تحصیل خود را تغییر دهند. یعنی از اموزشی به پژوهشی و یا بالعکس تغییر دهند.

 

موارد گفته شده تنها بخشی از قوانین و مقررات پیام نور است و این متن بروزرسانی خواهد شد.


امتیاز دهید
5
5 رای

فروشگاه کتاب دیجیتالی کتابچین


کتابچین یک اپلیکیشن کتابخوان است که امکان مطالعه ی هزاران کتاب الکترونیک و صوتی را در هر زمان و مکان فراهم می کند.
در کتابچین شما می توانید نسخه الکترونیک کتابها را با یک سوم قیمت چاپی آنها خریداری نمایید . همچنین کتابهای رایگان زیادی نیز در دسترس شما خواهد بود که به راحتی می توانید دانلود و مطالعه کنید.


اپلیکیشن کتابچین در تمامی گوشی ها (اندروید و آی او اس) و همچنین کامپیوتر و لپ تاپ قابل اجراست.


دانلود کتابچین

ارسال نظر

  1. سلام وقت بخیر
    من از دانشگاه دولتی فارغ التحصیل رشته پرستاری هستم و شهریه پرداز بودم و طرح اجباری ۲ ساله دارم که نگذروندم برای وزارت بهداشت بدلیل شرایط خانوادگی خارج از کشور هستم و میخوام دوباره برای کارشناسی در رشته ای دیگه ای پیام نور خارج اقدام کنم . ایا در پایان تحصیل مدرک از وزارت علوم به من میدن ؟ یا طرح وزارت بهداشت که نگذروندم مانع میشه ؟ یا این دو وزارت ربطی بهم ندارند؟

    • 1402/11/9

      سلام. متاسفانه اطلاعی در این زمینه ندارم. بهتر هست که از دانشگاه های پیام نور بین الملل سوال کنید. میتونین با جستجو در اینترنت، به تعدادی از دانشگاه های پیام نور بین الملل متصل شوید

  2. سلام
    من ترم بهمن ۱۴۰۰ پایان نامه رو گرفته بودم و تا الان هر ترم تمدید کردم
    میخواستم بدونم طبق سنوات مجاز، من تا چند ترم دیگه وقت دارم؟ ترم بهمن ۱۴۰۲ هم وقت دارم؟؟؟

    • 1402/10/15

      سلام. بستگی داره سنوات مجازتون چقدره ، ده ترم یا بیست ترم
      نزدیک به 4 ترم هست که تمدید شده و تائید این مورد در اختیار کارشناس رشته و استاد راهنماتون هست. اگر دلیل قانع کننده ای نداشته باشه شما باید ارائه بدین

  3. سلام من نمره یکی از درسام14/70 شدبرام15 ثبت میشه؟

    • 1402/10/9

      سلام. خیر، همان 14.7

  4. سلام خسته نباشید
    من ترم پیش با معدل ۱۲ مشروط شدم نمی دونم چه طوری این ترم هم در شروف مشروط شدن هستم می خواستم بدونم ترم بعد می تونم تحصیل کنم یا نه امکان تحصیل ندارم چون میگن بعد دو ترم مشروطی اخراج میشی این قانون جدیده می خواستم ببینم صحت داره یا نه ممنون میشم پاسخ گو باشید????

    • 1402/9/20

      سلام. در دانشگاه پیام نور مشکل دو ترم مشروط شدن وجود ندارد. مهم اینه که در سنوات قانونی بتونین تحصیلتون رو تموم کنین

  5. سلام وقتتون بخیر
    محل تغیر ازمون تغیر دادم در کارت ورود ب جلسه درج شده خواستم ببینم امکان امتحان در محل واحد یا همون مرکز هست
    برای محل ازمون اشتباه رخ داده

    • 1402/9/16

      سلام. محل ازمون شما همان مکانی است که در کارت ورود به جلسه شما ذکر شده است

  6. سلام خسته نباشید
    پس اگه من اگه مشمول سربازی باشم و پیام نور ثبت نام کنم (رشته های بدون واحد عملی) و هر ترم انتخاب واحد کنم (۱۲واحد حداقلی) و سرجلسه حضور پیدا کنم ولی تمام دروس رو بیوفتم، مشکلی برای معافیت تحصیلیم پیش نمیاد یعنی؟
    اینکه اخراج نمیشی درصورت مشروطی، به این معنیه که مشکلی برای معافیت هم نخواهی داشت، درسته؟
    یعنی من میتونم ۵ سال معافیت تحصیلی داشته باشم حتی اگه یه واحد هم پاس نکنم؟

    • 1402/6/5

      سلام.
      در پیام نور به دلیل مشروطی شما رو اخراج نمیکنن. ولی اگر بعد از چند ترم تعداد واحدی که پاس کردین کم باشه و دانشگاه به این موضوع پی ببره که شما تا پایان مهلت سنوات نمیتونین درستون رو تموم کنین، ممکنه شما رو برای توضیح بخوان

  7. درود خسته نباشید من یکسال در دانشگاه آزاد تحصیل کردم بعد از یکسال انصراف دادم اومدم دانشگاه پیام نور الانم هم حدودا دو ترم در دانشگاه پیام نور هستم الانم از رشته ای توش هستم ناراضی ام میخوام تغییر رشته بدم میخواستم بدونم اگه من بخوام برای ترم پاییز تغییر رشته بدم آیا سنوات کافی خواهم داشت که درسم رو تموم کنم و آیا سنوات ارفاقی یکساله شامل من میشه که درسم رو تموم کنم؟

    • 1402/3/31

      سلام. امکان تغییر رشته رو کارشناس رشتتون باید بررسی کنه ولی به نظر باید شرایطش رو داشته باشین، مثل حداقل واحد پاس شده و معدل
      ولی تغییر رشته بدین دیگه سنوات مجدد ندارین و در ادامه همون سنوات قبلیتون هست.سنوات ارفاقی یکساله هم ربطی به تغییر رشته و ... نداره و شامل میشه

  8. من ترم ۱ روانشناسی ام با معدل ۱۱/۹۴ حالا ک مشروط شدم فقط واحد باید کمتر بردارم یا کلا واحد های ترم ۱ و دوباره بردارم؟

    • 1401/10/27

      سلام. شما در ترم بعد تا 14 واحد از بین سایر دروس میتونین بردارین.